Er Totoaba ulovligt?
Er Totoaba ulovligt?

Video: Er Totoaba ulovligt?

Video: Er Totoaba ulovligt?
Video: 20 increíbles ANIMALES que se pueden EXTINGUIR muy pronto - YouTube 2024, Marts
Anonim

Det totoaba er en kritisk truet fiskeart, der kun findes i Mexicos Bugt. At fange totoaba har været forbudt i Mexico siden 1975 og international handel med arten var forbudt i 1977. På trods af dette, ulovlig fiskeri og handel totoaba fortsætter.

Simpelthen, hvad bruges Totoaba til?

Svømmeblærer aktivere totoaba for at bevare deres opdrift i vandet. De er Brugt i traditionel medicin i Kina og kan indbringe op til £15.000 på det sorte marked. Mange mennesker tror, at det kan helbrede lidelser såsom gigt.

Udover ovenstående, hvorfor er Totoabaen truet? Totoaba eksisterer kun ét sted på Jorden, Mexicos Upper Gulf of California. Fiskeri efter arten blev forbudt af den mexicanske regering i 1975. Kinas appetit på totoaba svømmeblærer, også kaldet maw, er den vigtigste årsag til, at vaquitaen, verdens mindste marsvin, er næsten udryddet.

Udover ovenstående, hvorfor er Totoaba så dyr?

Verdens sjældneste havpattedyr er på randen af udryddelse på grund af den fortsatte ulovlige efterspørgsel i Kina efter et værdifuldt fiskeorgan, har en undercover-undersøgelse afsløret. Det totoaba , som i sig selv er stærkt truet, bliver fanget for sine svømmeblærer, som smugles til Kina for salg på det sorte marked.

Hvor mange Totoaba fisk er der tilbage?

I 2016 havde forskerne konkluderet, at antallet af vaquita var faldet til 30, et fald fra omkring 200 i 2012. På trods af bestræbelser på at beskytte dyrene er vaquita-bestanden fortsat med at falde; ifølge en ny undersøgelse offentliggjort i Royal Society Open Science, er der 19 vaquitas "højst" venstre i det vilde.

Anbefalede: